Ni dijous ni divendres. El president, Carles Puigdemont, ha decidit finalment no acudir demà, dijous, a la reunió de la comissió del Senat que ha d'analitzar l'activació de l'article 155 de la Constitució. I tampoc ho farà divendres al ple del Senat.

Fonts de l'executiu atribueixen la decisió al fet que "el govern espanyol ja té decidit aplicar el 155". El president del Senat, Pío García Escudero, havia convidat el president a comparèixer en la reunió de la comissió de demà o bé al ple de la Cambra, convocat per a divendres, on s'haurà d'aprovar la suspensió de l'autogovern català.

La compareixença de Puigdemont tenia per objectiu defensar davant la comissió les al·legacions de l'executiu català en contra de la suspensió de l'autogovern. Un cop s'aprovi la suspensió, tant el president com el vicepresident i els consellers seran apartats dels seus càrrecs i el govern espanyol assumirà el control del Govern.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja ha comunicat als grups que el ple sol·licitat per Puigdemont per analitzar l'article 155 començarà a les quatre de la tarda de demà i no a les 10h com s'havia previst inicialment.