El president a l’exili Carles Puigdemont s’ha reunit aquest dimarts amb el politòleg alemany, Raul Zelik. Una reunió a la qual ha assistit, també, el periodista i exdiputat de la CUP, David Fernàndez. “He conegut un ferm demòcrata antifranquista i republicà que ens ha senyalat les claus per resoldre el conflicte català”, ha explicat Zelik en acabar la trobada, al seu compte personal de Twitter.

L'escriptor i politòleg alemany ha enumerat les properes passes per seguir pel que fa a la resolució del "conflicte" català. “1) Diàleg directe amb l’Estat i el govern català; 2) Mediació i supervisió internacional; 3) ‘Desfranquització’ de la societat i política de memòria històrica; 4) Recomposició de totes les llibertats democràtiques i civils”.

“Puigdemont es va desmarcar fortament del populisme de dretes a Europa i va insistir que el moviment català defensa un concepte de ciutadania com un acte d'adhesió voluntària als valors republicans i a un projecte col·lectiu de país. Va criticar la ‘berlusconització’ dels mitjans de comunicació a l'Estat i es va mostrar preocupat per la cultura de fake news creada per aquests mateixos mitjans”, ha assegurat Zelik.

“A la meva manera de veure, posicions demòcrates molt sustentades. Gràcies president Puigdemont per l'acolliment i la fraternitat!”, ha conclòs. Un agraïment que ha estat compartit pel president Puigdemont: "Compartim preocupacions i futurs". 

Una de les obres més conegudes i que va despertar més atenció mediàtica del politòleg Zelik és una novel·la, titulada Friss und stirb trotzdem (editorial Nautilus), que tractava sobre la mort del líder d'extrema dreta Gerhard Kaindl assassinat el 1992. Zelik és, a més, traductor i periodista, i manté una estreta relació amb el país basc.