El president Carles Puigdemont, i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín viatjaran demà a Perpinyà (Rosselló) per assistir a una reunió presencial del Consell per la República, en el qual s'analitzarà l'estratègia de ruptura que impulsarà l'independentisme.

Fa mesos el Consell per la República està treballant en aquest plantejament de ruptura, que si s'aprova es farà públic al migdia.

Aquesta serà la primera trobada de la direcció del Consell per la República en territori català, en aquest cas sota administració francesa, després que les altres s'han celebrat sempre a Bèlgica, o ocasionalment a Suïssa.

Aquesta serà també la segona ocasió en pocs mesos que Puigdemont visita Perpinyà, després del míting multitudinari que es va celebrar el 29 de febrer a la capital rossellonesa, organitzat per la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, en el qual van assistir unes 100.000 persones.

La reunió del Consell per la República a Perpinyà tindrà lloc després que la setmana passada va guanyar les eleccions municipals el candidat d'ultradreta Louis Aliot, i també després que avui ha estat designat primer ministre de França el català Jean Castex, alcalde de Prada.