El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha expressat aquest dimarts la seva indignació a través de les xarxes socials per la rebuda del candidat a l'alcaldia del PP a Barcelona, Daniel Sirera, al Parlament Europeu. De fet, la mateixa presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, ha estat l'encarregada de trobar-se amb el membre del PP, mentre que Puigdemont ha assenyalat que Metsola "ha rebutjat totes les nostres peticions de reunió". "No ens ha rebut ni una vegada, malgrat que som representants legítims dels ciutadans europeus i que vam tenir més d'un milió de vots", ha denunciat. Segons el president, "des de Qatargate i Moroccogate fins a pràctiques partidistes, la presidència del Parlament Europeu està degradant la institució a una velocitat rècord".

Sirera, agraït amb Metsola

Daniel Sirera ha agraït la rebuda al Parlament Europeu per part de Roberta Metsola, la qual ha descrit com "una gran amiga de la ciutat de Barcelona". El candidat del PP a l'alcaldia de la capital catalana ha aprofitat la seva visita a Brussel·les per remarcar que vol que Barcelona sigui "una capital europea reconeguda pel seu potencial econòmic, seguretat i un destí preferit per al turisme".

El PP es presenta com la gran esperança de l’espanyolisme a la capital catalana de cara als pròxims comicis. Confiat en la seva victòria, Sirera va demanar a Ciutadans i Vox que s'integrin a la seva candidatura per Barcelona perquè és l'única amb "opcions reals" d'entrar a l'ajuntament en les eleccions municipals. Així ho va assegurar aquest diumenge en una atenció als mitjans de comunicació des de la Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Andreu, on va fer aquesta crida a les dues formacions perquè "reforcin" la seva llista, després que l'última enquesta electoral auguri dos regidors pel PP, mentre que Cs i Vox es quedarien fora de l'Ajuntament.

Puigdemont i Metsola

La presidenta del Parlament Europeu ja va ser assenyalada per Puigdemont quan, el passat mes de novembre, van aparèixer unes suposades declaracions de Metsola assegurant que estava a punt de retirar l'acta d'eurodiputat al president a l'exili a l'espera d'un informe. Aquesta informació, publicada pel diari El Mundo, va indignar a Puigdemont, que va reclamar explicacions a Metsola. "La premsa espanyola assegura que la presidenta del Parlament Europeu va revelar a Barcelona que retirarà el meu escó com a eurodiputat. Vam aconseguir més d'un milió de vots i vam guanyar les eleccions a Catalunya. Aquesta decisió contradiria a la del Tribunal General. Necessitem una explicació", va apuntar.

Per la seva part, Metsola va negar que l'Eurocambra hagués pres cap decisió "ni formal ni informal" en relació amb aquesta qüestió i va assegurar que està pendent de la resolució d'un informe intern per tal d'acabar d'establir un posicionament.