Carles Puigdemont ha estat dels primers a reaccionar a la compareixença de Pere Aragonès, president de la Generalitat, per valorar les eleccions municipals i la convocatòria de les generals. A través de les xarxes socials, Puigdemont ha respost a la demanda d'unitat que ha fet Aragonès. "Exactament això és el que venim demanant des de fa anys: reunim-nos, retrobem-nos i proposem al conjunt del país una estratègia compartida", ha remarcat. 

🔴 Eleccions generals 2023 i resultats municipals | Reaccions i última hora

Puigdemont no només ha recordat que des de la seva formació fa temps que demanen una estratègia compartida sinó que ha remarcat els límits d'aquesta. L'estratègia compartida s'ha de limitar a la independència. "Per a la independència, és clar. Per a altres coses, no cal que perdin el temps", ha sentenciat. El tuit de Puigdemont va acompanyat d'una fotografia on mostra el seu llibre Reunim-nos: reflexions sobre el retorn a la unitat (2019) davant de la retransmissió de la compareixença d'Aragonès. 

Carles Puigdemont no ha estat l'únic a reaccionar. Jordi Turull secretari general de Junts per Catalunya, ha reaccionat a la compareixença de Pere Aragonès a Twitter. "El president Aragonès planteja coses que li hem anat demanant de fa temps i que fins ara no ha atès. Si la proposta de rectificació per avançar cap a la independència és sincera, reunim-nos demà mateix", ha afirmat en un tuit. 

Aragonès demana un "front democràtic"

Per la seva banda, Aragonès ha demanat un "front democràtic" unitari de les forces sobiranistes i independentistes per a les eleccions espanyoles del 23-J. El president de la Generalitat ha alertat que "l'hora és greu", i que cal "defensar Catalunya". "Venen uns moments complicats on ens han de trobar com més forts millor", ha exposat davant d'un possible futur govern a l'Estat amb PP i Vox. A més, ha reclamat enfortir el Parlament i ha subratllat que la presidència del mateix ha d'estar en mans independentistes.