Les declaracions del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, posicionant-se en contra d'un indult a Carles Puigdemont han rebut com a resposta una piulada del president a l'exili denunciant els anònims amenaçadors que rep la seva família sobre el futur que l'esperaria a la presó. "Un exemple recent del que pensen els seus companys de lluita per la pàtria i tenen la delicadesa d'enviar a la meva família", retreu Puigdemont al líder socialista.

En la publicació al seu perfil de Twitter, Puigdemont adverteix Illa que ell s'ha sotmès a la justícia. "Si el que vol dir és que no he deixat vulnerar els meus drets pel clan de la toga, té raó", argumenta en el text que acompanya l'anònim que han rebut. Captura de Pantalla 2021 10 18 a les 12.08.21

A l'anònim, dirigit a l'esposa del president, Marcela Topor, es recullen les amenaces i befes sobre el tracte que rebria a la presó per part dels seus companys, en un to molt agressiu i en termes xenòfobs.

En una entrevista a Rac1, Illa havia reclamat aquest matí a Puigdemont que faci front a les conseqüències judicials "com han fet alguns dels seus companys".

Així mateix, el secretari d'organització i president del grup parlamentari socialista ha assegurat que "no contempla" l'indult del polític independentista exiliat fins que no torni a l'Estat i sigui jutjat.

Illa s'ha remès a les afirmacions del mateix Puigdmeont la setmana passada a través d'un article en què reclamava que la seva situació personal no formi part de la taula de diàleg. "No vam anar a l'exili per demanar un indult", va assegurar.

A l'article, Puigdemont va reclamar que es respecti l'estratègia que han escollit i han defensat al llarg d'aquests quatre anys que han passat a l'exili, i va exigir que ningú parli per ells ni interfereixi en la seva estratègia buscant dreceres que no volen.

Tot i que des d'alguns àmbits s'ha assenyalat l'indult anticipat com una possible sortida per permetre el retorn del president, des del govern espanyol s'ha descartat públicament aquesta possibilitat.

 

A la imatge principal, el president a l'exili, Carles Puigdemont, el passat 4 d'octubre dirigint-se al tribunal de Sàsser per a la vista sobre la seva extradició / Efe