La defensa del president a l'exili Carles Puigdemont ha recusat al magistrat del Tribunal Constitucional Antonio Narváez per una conferència en la qual va titllar el procés independentista català de "cop d'Estat encobert", més greu que el 23-F.

En el seu escrit, a què ha tingut accés Efe, l'advocat Gonzalo Boye al·lega que el magistrat hauria perdut la imparcialitat necessària per poder decidir sobre el recurs presentat per Puigdemont contra l'ordre de detenció que té pendent.

Segons ha avançat avui dimarts el diari El País, la defensa de Puigdemont sosté a més que la manca d'imparcialitat de Narváez impedeix que pugui pronunciar-se sobre qualsevol causa relacionada amb el conflicte català i es remet a la conferència que el magistrat va pronunciar el 2017 a Granada.

Per a la defensa, el magistrat va manifestar en aquella conferència una "clara predisposició" a les tesis de l'acusació en la causa del procés, fins al punt d'haver qualificat la querella contra els líders independentistes d'"iniciativa exemplar".

A més, en la seva ponència, afegeix el lletrat, el magistrat del TC va expressar "públicament la seva simpatia per les querelles" interposades per la Fiscalia contra els líders independentistes i va expressar el seu "profund reconeixement" pel desaparegut José Manuel Maza, en aquell temps fiscal general de l'Estat.

Segons la defensa, l'"alineament" del magistrat amb l'acusació de la causa del procés és "total" i demostra que "té formada una opinió clarament desfavorable en relació amb els demandants d'empara, als qui acusa d'haver organitzat un cop d'Estat encobert que, al seu parer, seria molt més greu que la rebel·lió militar que va tenir lloc el 23 de febrer del 1981".

L'objectiu de la defensa és apartar Narváez del tribunal que ha de resoldre el recurs que Puigdemont va presentar contra la decisió del Suprem de mantenir l'ordre de detenció, tot i gaudir d'immunitat parlamentària per la seva condició d'eurodiputat.