Carles Puigdemont ha recorregut a la seva habitual ironia a les xarxes socials per donar la seva opinió sobre les informacions publicades al diari Ara sobre un polèmic sorteig a la caserna militar del Bruc: els militars pagaven participacions per "passar una estona" amb una prostituta, a qui vexaven i insultaven en un grup de Whatsapp compartit. Aquesta rifa ha indignat a molts usuaris de les xarxes i Puigdemont ha volgut recordar qui és, en realitat, el cap de l'exèrcit a Espanya: Felip VI, que a banda del cap d'Estat, també és el comandament suprem de les Forces Armades. "El rei espanyol és el capità general de l'exèrcit que sorteja una prostituta. Els monarques espanyols han alliçonat bé la seva tropa", ha escrit en una piulada que acumula ja desenes de comentaris, molt crítica, com sempre, amb la monarquia espanyola. 

El president Puigdemont no ha estat l'únic que ha volgut comentar aquesta indignant informació sobre el sorteig d'una prostituta a la caserna militar del Bruc per recaptar diners per una festa de la companyia amb motiu de la Puríssima, que se celebra aquest dijous 8 de desembre. Cal recordar que la Immaculada Concepció és patrona de l'Estat, motiu pel qual aquesta jornada és festa a tota Espanya. També ha dit la seva Gabriel Rufián, que ha avançat a Twitter que ERC preguntarà a la ministra de Defensa sobre aquesta situació: "La manada porta uniforme. Li preguntarem a Robles per aquests animals", ha publicat el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés. També ha insistit en la mateixa idea Gerard Álvarez, company de Rufián a Madrid: "Que sortegin quin és el primer que marxa del nostre país, miserables. Preguntarem al respecte".

Un sorteig per recaptar diners 

Tal com detalla el diari Ara, en aquest xat grupal on es comentava el sorteig de la prostituta hi participen una setantena de militars. En el grup, s'han explicat els detalls de la rifa per recaptar diners per a la festa de la Puríssima i també s'han enviat imatges de la dona, fet que ha desencadenat un seguit de comentaris masclistes i vexatoris contra aquesta persona, a qui, en els cartells que es van penjar a diferents punts de la caserna del Bruc, se la defineix com a "dama de companyia". Concretament, la participació en aquest sorteig per passar una estona amb la prostituta va inclosa en el preu de 25 euros que val el sopar de la Puríssima que s'organitza a la caserna. També es podien fer participacions de tres euros i qualsevol militar podia repetir per a tenir més opcions, afegint un euro per a comprar noves participacions, amb un màxim de 52 bitllets.

La participació en el sopar era voluntària, però si hi assistien això incloïa automàticament una papereta per aquest insultant sorteig, fet que ha indignat alguns dels soldats que s'oposaven a la rifa i ho han denunciat públicament, assumint el risc que això suposa. Alguns d'aquests homes han denunciat a l'Ara que fins ara ningú ha dit res per por a ser assenyalats i han lamentat que fets com aquests demostren que aquestes "no són les institucions públiques que mereixen els ciutadans".