El president, Carles Puigdemont, insisteix a mantenir la pressió damunt del Govern de Mariano Rajoy perquè "es retirin tots els elements que impedeixen la normal celebració del ple d'investidura".

Després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, a Brussel·les, Puigdemont no ha esvaït els dubtes sobre com s'haurà de fer el debat previst per dimarts vinent però ha aconsellat que "ningú descarti" que es pugui celebrar "en les condicions òptimes: tots allà".

"Hi ha moltes possibilitats. La real, la presencial, és la que voldríem tots, i hi hauria d'haver condicions perquè es produís", ha assegurat, sempre insistint que hi ha moltes vies i que cap no està descartada.

"No puc ser més explícit que això", ha assegurat davant les reiterades preguntes sobre la manera com s'ha de dur a terme la investidura. Això sí, ha insistit que l'objectiu és que el Parlament pugui debatre, que el debat reflecteixi el resultat de les eleccions i que tot plegat contribueixi a la restauració d'allò que el 155 ha anul·lat. 

Quan un periodista li ha assenyalat que, apel·lant a la separació de poders, el govern espanyol no pot intercedir en el poder judicial, Puigdemont ha advertit que "la vicepresidenta va deixar clar qui havia decapitat el moviment independentista, ho va dir amb noms i cognoms, Mariano Rajoy".