La societat alemanya s'alça contra l'auge de l'extrema dreta. Després que una investigació periodística destapés que el partit d'extrema dreta Alternativa per Alemanya (AfD) que membres de la formació debatessin plans per expulsar milions d'immigrants, inclosos ja nacionalitzats. Les protestes han estat animades pel mateix canceller Olaf Scholz a través d'un missatge públic en què ha qualificat els plans de l'extrema dreta com "diabòlics". Carles Puigdemont se n'ha fet ressò i ha apuntat que aquest missatge de Scholz animant a protestar a l'Estat espanyol seria percebut com un acte de terrorisme, comparant-lo amb la seva pròpia situació. "A l'Estat espanyol seria acusat de terrorista per incitar a manifestar-se i protestar", ha apuntat en un missatge a través de les xarxes socials. 

"Per sort, Alemanya té jutges democràtics i una separació de poders impecable", continua el missatge de Puigdemont, on les comparatives entre les dues justícies les fa des de les seves pròpies vivències, segons ell mateix remarca al final del seu missatge: "Les dues coses les dic per experiència pròpia". Tot plegat s'enquadra en la croada del jutge Manuel García-Castellón per vincular el cas de Tsunami Democràtic amb un possible delicte de terrorismes. 

Milers d'alemanys surten al carrer

Amb lemes com "prohibició de l'AfD ja", "tots contra el feixisme", "units contra l'odi" o "mai més", 50.000 manifestants van protestar el divendres a Hamburg, mentre que el cap de setmana passat ho van fer, 25.000 a Berlín i 30.000 a Colònia per mostrar la seva indignació per aquesta informació publicada pel portal de periodisme de recerca Correctiv. Hi ha 178 manifestacions previstes fins a finals de mes, entre elles més de vuitanta aquest dissabte i diumenge a ciutats com Hannover, Múnic, Stuttgart, Dresden, Frankfurt o Nuremberg. A Potsdam van assistir a la protesta la ministra d'Exteriors, Annalena Baerbock, i el canceller alemany, Olaf Scholz, que va fer una crida a les seves xarxes als demòcrates a unir-se i a demostrar que Alemanya "ha après del passat".

En el missatge de Scholz que va enregistrar en motiu d'aquestes protestes, el canceller remarca: "Si hi ha alguna cosa que mai més no podrà tenir cabuda a Alemanya és la ideologia racial nacionalsocialista". En el mateix vídeo, es dirigeix directament a les persones migrants, objectius de l'AfD: "Vull dir-los a tots: vostès són part de nosaltres. El nostre país els necessita". 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!