Sis mesos empresonats per voler complir la voluntat del poble. Ahir es va complir mig any des que el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn van entrar a la presó d'Extremera i, com no podia ser d'altra manera, el president Carles Puigdemont va voler enviar el seu propi missatge de suport tant als presos polítics i exiliats com a les seves famílies i amics mostrant-los la seva esperança i il·lusió que "ens en sortirem".

Lamentant-se en un missatge de veu que són "lluny de les seves famílies, dels seus éssers estimats, lluny de tots nosaltres, sense poder participar en allò que tenen dret en qualsevol democràcia, que és a l'acció política, d'expressar lliurement la seva opinió, participar de la campanya electoral com de relació amb els mitjans de comunicació com amb els seus espais polítics i socials respectius", Puigdemont ha insistit en què estan empresonats només perquè són "perseguits per les seves idees".

Però el president té clar que, malgrat que "és un empresonament injust, des del minut 1, des del moment en què vam conèixer que entraven a la presó", "ens en sortirem perquè tenim raons, tenim fonamentalment raons molt profundes que tenen a veure amb els drets i les llibertats col·lectives, que tenen a veure amb els valors fundacionals d'Europa, amb els valors de la democràcia".

Dur i difícil

Tanmateix, però, Puigdemont no vol deixar de recordar que "haurien d'haver sortit ja fa molt de temps", així com que és un moment "dur i difícil", tot i que s'ha mostrat esperançat sostenint que "esperem que duri molt poc i que puguem celebrar el moment de la llibertat junts, en persona, feliços, al costat de la nostra gent que estimem, al costat de tots vosaltres, per poder continuar servint el millor possible des de la nostra honestedat i la nostra honorabilitat aquest bé comú que és construir un país molt millor".

El president, que també ha posat sobre la taula que "en aquests sis mesos hem aconseguit fonamentalment dues coses: primer mantenir la dignitat que ens va portar al Govern i ens va portar també a mantenir aquesta majoria al Parlament de Catalunya i, en segon lloc, explicar-nos encara millor al món de per què ens proposem la República", ha subratllat que "volem viure en un país de llibertat, en un país on la gent no hagi de tenir por per expressar les seves opinions siguin quines siguin, on la gent es pugui expressar amb tota llibertat, on pugui fer possible els seus somnis personals i col·lectius de compartir amb tothom vinguin d'on vinguin l'anhel de poder fer un país molt millor".

Precisament per això, ha assenyalat, "el cor de Catalunya, o allà on ens ha portat Europa, expliquem a tothom que ens vol sentir la injustícia d'aquesta situació". El missatge acaba amb un "moltíssimes gràcies, molta sort i visca Catalunya".