El president Carles Puigdemont no ha tardat a respondre al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el qual ha titllat la policia patriòtica del govern del PP de "càncer que hauria de ser impensable" en una democràcia, però que "desgraciadament ha estat una realitat". Puigdemont ha recollit les declaracions del titular de l'Interior a RTVE i li ha retret que ningú hagi pagat per aquesta trama que s'ocupava d'atacar rivals polítics o investigar l'exfiscal superior de Catalunya Martín Rodríguez Sol, entre d'altres coses.

En un missatge al seu perfil d'X (antic Twitter), el dirigent independentista ha criticat que "amb la informació de què es disposa, coneguda per jutges que casualment no mouen ni un dit, qualsevol Estat democràtic emprendria accions contundents per enviar a la presó els autors intel·lectuals i tots els senyors X d’aquesta trama". A més a més, Carles Puigdemont ha afegit que aquesta "sí que és una trama real, i aquesta sí que és una amenaça a la democràcia". Acte seguit, el president a l'exili s'ha dirigit a les institucions europees: "perquè un càncer a l’estat de dret d’un dels seus països membres dinamita els fonaments de la UE".

Puigdemont i la suposada trama russa

Quan Carles Puigdemont al seu missatge diu que "aquesta sí que és una trama real", es refereix a les suposades connexions entre l'independentisme i el Kremlin, un fet que ja ha negat també el mateix Marlaska: "No em consta la connexió entre l'independentisme i Rússia". Precisament aquest dijous, Puigdemont negava la trama russa i acusava el PP "d'arrossegar" el Parlament Europeu per interessos "partidistes". Després que l'Eurocambra votés també aquest dijous una resolució que demana a Espanya la investigació de les "suposades connexions" entre eurodiputats catalans i el Kremlin, Puigdemont va enviar una carta a la resta d'eurodiputats assegurant que "no ha existit cap trama russa ni cap connivència amb el règim de Putin".

L'eurodiputat de Junts va atribuir el cas a "la guerra bruta" de "la policia patriòtica, els jutges patriòtics i la corrupció sistèmica del PP". Així, va indicar que creu que el cas té "força similituds amb la construcció de la teoria de la conspiració dels atemptats de l'11-M". "Es fabriquen conclusions a partir de fets que no tenen relació entre si. Es crea suficient versemblança perquè algú acabi comprant una mercaderia avariada". Puigdemont va lamentar que "en aquesta estratègia s'ha arrossegat també un Parlament Europeu convertit cada dia més en una caixa de ressonància de les estratègies partidistes de les delegacions nacionals, en lloc de vetllar per la democràcia".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic