El minut d'intervenció de Carles Puigdemont al ple del Parlament d'Estrasburg, en el primer cop que pren la paraula davant la Cambra després de prendre possessió de l'escó, ha provocat la reacció immediata de PP i Cs. La popular Dolors Montserrat i el diputat taronja Luis Garicano han aixecat la targeta blava per demanar la rèplica, però Puigdemont no els ha cedit la paraula.

La targeta blava és un mecanisme que ha incorporat el Parlament per dinamitzar els debats. Quan un diputat intervé i un altre el vol replicar, aixeca la targeta. L'eurodiputat al·ludit decideix si accepta o no la rèplica.

En aquest cas, els dos eurodiputats han demanat la paraula i, en ser interrogat si l'acceptava, Puigdemont ha rebutjat les intervencions. En un primer moment, Dolors Montserrat ha respost amb un somriure, però el malestar entre els bancs populars i taronges per les paraules del president s'han fet evidents.

Qui sí que ha aprofitat per carregar contra l'independentisme i per reclamar el compliment de les resolucions judicials ha estat el popular Esteban González Pons, en el marc de la intervenció prèvia a la de Puigdemont.