Els nacionalistes flamencs volen poder convidar al president Carles Puigdemont al Parlament belga. El partit de l'N-VA vol poder disposar d'una sala de la cambra federal per organitzar un col·loqui amb Puigdemont. Així ho han sol·licitat els nacionalistes, que han entrat una sol·licitud a la cambra per convidar-lo. La petició serà analitzada aquest dimecres per la Conferència de Presidents.

Per poder convidar a Puigdemont ho ha d'autoritzar per consens la Conferència de Presidents, que inclou la resta de grups polítics. Concretament, la composen el president i el vicepresident de la Cambra, els expresidents que encara són membres del Parlament, i del president i un membre de casa grup polític. A més, a les reunions també hi assisteix el ministre responsable de les relacions amb la Cambra assisteix a les seves reunions.

En cas de ser aprovada la invitació a Puigdemont, el president català assistiria a la cambra belga el proper dimarts 27 de febrer a les 11 del matí. Segons el document enviat per l'N-VA al Parlament, la seva intenció és "utilitzar una sala del Congrés per informar sobre la situació a Catalunya". L'organitzador de l'esdeveniment, i qui intervindria al costat de Puigdemont, és el diputat nacionalista Peter Luykx.