El president Carles Puigdemont ja no és a Finlàndia i va sortir ahir a la nit del país, amb la qual cosa ha burlat l'euroordre dictada per Espanya.

El diputat Mikko Kärnä, que és qui el va convidar a fer la gira pel país, ho ha confirmat. En una nota de premsa ha explicat que Carles Puigdemont va marxar aquest divendres al vespre, poc després de saber-se que el jutge Pablo Llarena havia reactivat l’ordre de detenció contra ell.

Fins fa pocs minuts, la policia de Finlàndia l’estava buscant per tot el país, sobretot per la capital i per l’aeroport, on el president havia d’agafar el vol directe a Brussel·les a les 15.40 hores. Fonts de la policia explicaven que no el trobaven per detenir-lo i portar-lo davant la Justícia, si bé el ministeri de l'Interior ja descartava que se l'acabés extradint.

Kärnä ha explicat que el president ha abandonat Finlàndia i que ho ha fet concretament divendres al vespre cap a Bèlgica. Això no vol dir, però, encara que Puigdemont sigui a Brussel·les. Actualment es desconeix on és.