El govern espanyol “fa temps que ha renunciat a ser el govern dels catalans”, ha assegurat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont aquest divendres en un acte del PDeCAT a Sant Sadurní d’Anoia.

A tall d’exemple, Puigdemont ha apuntat que quan l’Estat no inverteix a Rodalies, però sí que ho fa a Madrid perjudica tots els catalans. Per això, el president ha assegurat que el govern espanyol “maltracta per igual tots els catalans pensem el que pensem, perquè el problema no és que siguem independentistes o no, el problema és que som catalans”.

El president també ha lamentat l’existència d’un sistema polític “que s'està acostumant perillosament i de manera preocupant a festejar amb els límits de la democràcia, parlant de l'article 155, de l'ús de la força, d'empresonar i de querelles, forçant cada dia més les costures de la democràcia". 

En contraposició a l’actitud de l’Estat, Puigdemont ha assegurat: “Som la garantia que les polítiques públiques que impulsem abracen a tots els ciutadans de Catalunya sense exclusions”.

Sobre el paper de PDeCAT, Puigdemont ha valorat que “tot i fer nosa a Catalunya i Madrid”, el partit continuarà sent “imprescindible” pel país. El president ha assegurat que, ara més que mai, cal estar “orgullosos” d’una formació política que “té un projecte comú i tot el camí encara per recórrer”.

Als que volen exploure el PDeCAT del mapa polític català, Puigdemont els ha advertit que "quan despertin d'aquesta fantasia nosaltres encara serem aquí i més forts”.

Per últim, Puigdemont ha celebrat la creació de la vegueria del Penedès i ha apuntat que "el catalanisme, des dels seus orígens, ha estat un moviment polític arrelat, de baix cap a dalt, igual que la vegueria del Penedès". "La vegueria del Penedès no seria possible sense el concurs de la gent del Partit Demòcrata", ha conclòs.