El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha sortit avui en defensa del regidor de la CUP a Vic, Joan Coma, investigat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició, i ha reivindicat la seva "llibertat d'expressió".

Des de Twitter, Puigdemont s'ha solidaritzat amb ell: "El meu suport a la llibertat d'expressió de Joan Coma i contra la judicialització de les opinions lliures. En defensa de la democràcia". Puigdemont ha adjuntat un tuit de Junts pel Sí en el qual es mostrava els diputats del grup, entre ells Jordi Turull, Marta Rovira i Antoni Castellà, en la concentració de suport a Coma avui a Vic.

Coma va anunciar ahir que aquest dilluns no aniria a declarar a l'Audiència Nacional després de ser imputat per les crides a ignorar les resolucions del TC quan es debatia en el ple municipal del 9 desembre del 2015 la legalitat d'una moció de suport a la declaració independentista del Parlament.

Aquesta tarda, unes 300 persones s'han concentrat a Vic per donar suport al regidor. Durant tot el dia, Coma ha estat acompanyat per representants de l'ANC, Òmnium, l'AMI, els regidors actuals i exregidors de l'Ajuntament de Vic, diputats de la CUP i del Govern de la Generalitat.