El compte de Twitter @KRLS, que pertany al president en funcions Carles Puigdemont, ha estat el més esmentat pels usuaris de l'estat espanyol de la xarxa social aquest 2017, d'acord amb l'estadística anual difosa per la plataforma de microblogging.

Globalment, l'usuari Carter Wilkenson ha aconseguit superar el rècord històric de retuits, que fins ara tenia un selfi de la gala dels Oscar de 2014 -publicat per la presentadora Ellen DeGeneres-, amb una captura de pantalla en la qual mostra com desafia la cadena de restaurants Wendy's, que és capaç d'obtenir 18 milions de retuits per obtenir nuggets gratis. Fins a la data n'ha aconseguit 3,6 milions.

Un tuit de l'expresident dels Estats Units Barack Obama contra el racisme s'ha posicionat com el que més 'm'agrada' ha rebut a tot el món, amb més de 4,5 milions. Aquesta publicació, que ha acumulat 1,7 milions de retuits, ha seguit la de Wilkenson com la segona més compartida el 2017.

El segon tuit amb més 'm'agrada' de l'any va ser publicat per la cantant nord-americana Ariana Grande després de l'atemptat a Manchester (Regne Unit) en un dels seus concerts, el mes de maig passat; va rebre 2,6 milions de 'm'agrada'.

Catalunya en el focus d'atenció

Els usuaris de l'estat espanyol de Twitter s'han mostrat especialment actius en temes referents als atemptats de Catalunya del mes d'agost passat i al procés independentista català. Prova d'això és que un missatge del perfil de la Policia Nacional espanyola demanant que no es comparteixin imatges dels ferits per l'atropellament de Barcelona va ser el més compartit, amb 101.000 retuits, seguit per sengles missatges del periodista Jordi Évole i l'humorista Dani Mateo sobre el referèndum de l'1 d'octubre -85.000 i 73.000 retuits, respectivament.

De la mateixa manera, Carles Puigdemont té el perfil de Twitter que més mencions ha rebut a l'Estat al llarg de l'any, seguit pel compte de la Policia Nacional espanyola. Tanca el podi estatal el grup musical sud-coreà BTS, que també ha estat l'artista més esmentat a Espanya. El futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué ha estat, per la seva banda, l'esportista més referit pels usuaris.

Puigdemont és seguit pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, com els tres polítics espanyols més esmentats el 2017. A nivell global, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat el líder mundial més esmentat a tot el planeta, seguit pel primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, i el president de Veneçuela, Nicolás Maduro.

Des de l'àmbit de les tuitstars, l'activista d'esquerres Protestona (@protestona1) ha estat la més esmentada a l'Estat aquest any. El segon lloc l'ocupa el dibuixant i dissenyador Manuel Bartual (@ManuelBartual), autor d'una història de suspens a través de Twitter que va generar gran expectació l'estiu passat, mentre que la tercera plaça ha estat ocupada pel també activista d'esquerres Gerardo Tecé (@gerardotc). Finalment, el programa de Telecinco Sálvame (@SalvameOficial) ha estat l'espai televisiu més esmentat el 2017.