El president, Carles Puigdemont, presentarà dissabte a Sant Julià de Ramis les llistes de Junts per Catalunya (JuntsxCat). Serà un acte similar al que va encapçalar dissabte passat a Bruges amb un centenar de candidats de les quatre llistes i el president hi intervindrà tot i que encara no s'ha concretat el format com es durà a terme.

Sant Julià de Ramis és la població on li corresponia votar a Puigdemont en el referèndum de l'1-O i on es va produir una de les primeres càrregues de la Guàrdia Civil contra la gent que esperava a les portes del col·legi. Va ser també una de les intervencions més contundents dels agents estatals i va provocar nombrosos ferits i greus desperfectes en el centre on s'havien instal·lat les meses electorals.

La jornada del referèndum, en constatar el desplegament policial a la zona, l'equip de seguretat de Puigdemont va fer un canvi de cotxe sota un pont per evitar la vigilància de l'helicòpter de la Guàrdia Civil i el president va acabar anant a votar a Cornellà de Ter. Posteriorment, el polític gironí es va presentar també a Sant Julià per comprovar els desperfectes ocasionats pels agents i saludar els ciutadans que custodiaven les urnes.

Sant Julia de Ramis referendum 1 octubre guardia civil ACN