El president, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest vespre des de Brussel·les i a través de Twitter les quatre llistes amb què es presentarà a les eleccions del 21 de desembre sota la marca Junts per Catalunya.

Finalment a la llista de Barcelona, rere Puigdemont i l'expresident de l'ANC actualment empresonat a Soto del Real, Jordi Sànchez, s'hi han incorporat tots els conseller del PDeCAT empresonats a Estremera.

Clara Ponsatí, actualment a Brussel·les, i Jordi Turull ocupen el tercer i quart lloc, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el cinc, i els consellers Josep Rull i Joaquim Forn, el sis i el set.

El número vuit i nou són també dos independents, el director de Rac1, Eduard Pujol, i la historiadora Aurora Madaula. Mentre que Elsa Artadi, directora d’Afers Interdepartamentals, serà la número 10, seguida de l’exdirector del Born Quim Torra.

Com a número 12 apareix el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, i el periodista esportiu Josep Riera, seguit de l’exseleccionadora espanyola de natació sincronitzada Anna Tarrés. Maria Isabel Ferrer Alvarez i l’exmembre del secretariat del Pacte Nacional pel Referèndum, Francesc de Dalmases seran 15 i 16.

El politòleg Josep Costa, com a número 17, precedeix l’exalcalde de Montcada i Reixat per ICV Antoni Morral. Saloua Laquaji Faridi serà la número 19, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, 20, i el president de l’ACM, Miquel Buch, 21.

Tanquen la llista, la dibuixant Pilarín Bayés i l'expresident del Parlament i exdirigent d'Unió, Joan Rigol.

Eusebi Campdepadros, advocat, membre de l’ANC i exmembre de candidatures d’ERC, serà el número u per Tarragona, seguint de l’exsubdelegada del Govern amb el PSC Teresa Pallarès i, en tercer lloc, l'alcalde de Valls, Albert Batet. La filòloga Mònica Sales de la Cruz i l’advocat i membre de l’ANC Pere Grau Valls, són quatre i cinc.

La vicerectora de la Universitat de Girona Gemma Geis, encapçala la candidatura de Girona. Com a número dos apareix un dels membres del Govern a l’exili, el conseller de Cultura Lluís Puig i, a tres, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrena. Narcís Clara, professor de Matemàtica de la Universitat de Girona, serà el quatre, i el vicepresident primer de la Mesa, Lluís Guinó, el cinc.

Josep Maria Forné tornarà a repetir com a cap de llista per Lleida, després que va encapçalar el 2017 la candidatura de JxSí per aquesta circumscripció. El número dos és l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora del PDeCAT a Sort Imma Gallardo, serà la tres, seguida de Xavier Quinquillà, director de la Fundació Orfeó Lleidatà, i Montserrat Macià de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.