Després de Copenhaguen, el president en funcions, Carles Puigdemont, s’ha tornat a deixar veure en un esdeveniment a Flandes.

El líder de JuntsxCat ha acudit aquest diumenge a la recepció de l’Any Nou de l’N-VA, el principal partit nacionalista flamenc, a la ciutat de Lennik, a uns 30 quilòmetres a l’oest de Brussel·les.

Rebut amb aplaudiments pels presents, Puigdemont ha aprofitat l’acte per fer un petit discurs, on ha criticat que l’Estat espanyol “continua intentant ignorar els resultats electorals” del 21 de desembre.

Això ho demostra, segons Puigdemont, la decisió d’ahir del Tribunal Constitucional, per la qual només podrà ser investit presencialment i amb prèvia autorització del jutge.

“És una gran anomalia democràtica”, ha destacat el líder de JuntsxCat, per afegir que l’Estat seguirà volent convocar eleccions “fins que guanyi el candidat que li agrada”.

Sobre una hipotètica tornada a Catalunya, Puigdemont ha dit que es manté en la posició que ja havia explicat. Això és, que tornarà només si l’Estat garanteix la seva llibertat.