El president, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimarts que no té "vocació de símbol", alhora que ha instat a trobar un acord entre les forces independentistes que permeti "seguir desplegant la República catalana i seguir gestionant un govern autònom".

"Hem de trobar una solució per continuar desenvolupant la República catalana i continuar gestionant un govern autònom", ha expressat en un acte a Gant (Bèlgica) organitzat per la secció juvenil del partit liberal flamenc Open VLD al qual hi han assistit un centenar de joves.

D'aquesta manera, Puigdemont ha defensat la seva aposta per trobar una solució que permeti un govern bicèfal amb una direcció a Brussel·les, dedicada a desenvolupar la República, i una altra al Palau de la Generalitat, per gestionar l'autonomia. L'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, és el nom que les negociacions han situat damunt la taula com a possible candidat a liderar el Govern des de Catalunya.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions després de ser preguntat per si ser considerat com un líder "simbòlic" pot ser una solució per desencallar la situació política a Catalunya. "No tinc vocació de símbol", ha contestat.

Ha argumentat que la seva "autoritat" prové del Parlament i ha continuat la seva explicació afirmant que si la Cambra pren la decisió de no investir-lo com a president acabarà el seu mandat. No obstant això, ha advertit que "l'única autoritat que pot prendre aquesta decisió és el Parlament".

A més, preguntat per quins són els propers passos dos mesos després de les eleccions del 21 de desembre, Puigdemont ha assegurat que les forces independentistes estan "a prop" d'aconseguir un acord per formar un Govern a Catalunya.