El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat avui, visiblement molest, que el govern central "no ha fet un cop de porta al Govern català, sinó a les famílies catalanes que més ho necessiten", amb els seus recursos al Tribunal Constitucional (TC).

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat el recurs contra diversos articles de la llei catalana de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica, en concret, són els que fan referència només a qüestions relacionades amb l'habitatge.

Preguntat per què en pensava que el recurs només afecti la part de l'habitatge, el president ha estat contundent: "No és que només afecti l'habitatge, és que no es pot combatre la pobresa energètica si no hi ha una casa on viure. No han obert la porta a mitges, sinó que per mi l'han tancat del tot".

La Generalitat segueix endavant

Puigdemont ha estat avui a Vilafranca del Penedès de visita oficial, des d'on ha anunciat que la Generalitat seguirà "aplicant les bondats de la llei, i no deixarem ningú sense la nostra ajuda". Per Puigdemont, el que ha fet l'executiu central és "deixar que les discrepàncies polítiques afectin les persones més vulnerables", en allò que veu una "falta molt gran de sensibilitat".

El Govern convocarà el grup impulsor de la llei i la resta de grups parlamentaris per "prendre les decisions que calguin per ajudar qui més ho necessiti. Ja ens esperàvem una resposta similar i, per tant, hem començat a treballar". Puigdemont no ha volgut avançar cap de les mesures "per respecte a tots els qui estan treballant en aquesta qüestió", ha dit.

El president ha reiterat la voluntat de diàleg amb el govern central sempre que sigui, ha apuntat, "un diàleg per arribar a acords, no per perdre el temps". "A Catalunya anirem fent i no esperarem que a ells els sembli bé el que fem. Nosaltres volem atendre les nostres persones més vulnerables. Si altres comunitats no ho han proposat no és culpa nostra", ha conclòs.