El president del Govern, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres al rotatiu britànic Financial Times que el Govern ja té les urnes pel referèndum de l'1 d'octubre. "Ja tenim més de 6.000 urnes. No veig com l'Estat pot aturar-ho", ha afirmat el cap de l'executiu en una entrevista amb el diari.

En referència a les possibles sancions de l'Estat espanyol, entre les quals s'especula amb la presó o la inhabilitació, Puigdemont ha assegurat que aquestes no impedirien la celebració del referèndum. "No vull anar a la presó però no hi ha res que em puguin fer a mi que faci aturar aquest referèndum", ha advertit.

A l'entrevista, que ha tingut lloc una setmana després dels atemptats a Catalunya, Puigdemont també ha confirmat que es mantindrà el calendari del referèndum tot i els atacs terroristes a Barcelona i Cambrils. El nou corresponsal del Financial Times a l'Estat, Michael Stothard, assegura que per a Puigdemont "abandonar el referèndum planificat per a l'1 d'octubre pels atemptats terroristes seria com deixar guanyar als terroristes".

Preguntat sobre la col·laboració amb Espanya, Puigdemont ha defensat que la millor cooperació entre Catalunya i l'Estat s'assolirà amb la independència. "No volem girar l'esquena a Espanya. Al contrari, estem convençuts que un tracte entre iguals millorarà les nostres relacions", ha afirmat.  "Demostrem cada dia que estem preparats per actuar com un estat independent. No només en moments excepcionals", ha remarcat el president de la Generalitat.