635896877292478411w

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat “la màxima fermesa” del Govern i del Parlament per tirar endavant el procés, després de la decisió de l’Estat de portar al TC la creació de la comissió d’estudi del Procés Constituent, tot assegurant que “això no atura res, complirem el mandat del 27S”.

“Atès que ells no governen, almenys que ens deixin governar als altres”, que “tenim voluntat de governar i estem en condicions de fer-ho”, ha afegit Puigdemont des de Tortosa, on ha fet la seva primera visita institucional a les Terres de l’Ebre.

El president s’ha mostrat ferm en l’objectiu de donar compliment a “l’encàrrec ciutadà” del 27 de setembre i ha avisat que malgrat els intents del Govern espanyol de paralitzar el procés, “el Govern no s’atura, el Parlament no s’atura i, per tant, complirem el mandat democràtic del 27 de setembre”.

Així mateix, Puigdemont ha recordat a l’Estat que “un govern en funcions té les capacitats que té i, de moment, el que té és una gran incapacitat de governar” i ha insistit que des de Catalunya “estem preparats i estem treballant amb normalitat absoluta” per tirar endavant el procés.