Hi ha moltes formes de parlar de la trobada entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez. Alguns titulars destaquen la negativa de Sánchez al referèndum, d'altres, la falta de concreció pel que respecta als terminis. Però el diari El Mundo ha anat un pas més enllà i ha carregat directament contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, qui, per la seva banda, no ha volgut fer silenci i ha denunciat davant Europa com el volen matar

"Matar Puigdemont"

 

L'obertura de la peça diu així: "Matar Puigdemont, el gran objectiu ocult de la taula de negociació del PSOE i ERC". "Amb la perspicàcia del murri (a desgrat seu) espanyol, Carles Puigdemont va entendre des d'un principi que la taula de negociació era un artefacte dissenyat pel PSOE per anar consolidant l'aliança estratègica amb ERC i modular les seves diferències i interessos comuns, entre els quals hi havia i hi ha eliminar-lo com a actor polític", comença l'article. 

 

articulo elmundo matar a puigdemont

Captura de "Matar Puigdemont, el gran objectiu ocult de la taula de negociació del PSOE i ERC"

Puigdemont ho denuncia davant d'Europa

 

En una piulada al seu perfil de Twitter, Puigdemont ha escollit la llengua anglesa per fer les següents declaracions: "Matar Puigdemont, una expressió dura en un titular d'un diari espanyol d'avui. Probablement pensen que és una broma divertida".

"Soc objectiu de campanyes de desinformació i denigració i amenaces de mort, però el millor verb que van decidir utilitzar és... matar", continua el tuit. Acompanyant l'escrit, hi ha la imatge del titular del rotatiu espanyol. 

 

Carles Puigdemont Tweet denunciando articulo el mundo

Tuit publicat pel president Carles Puigdemont sobre l'article / @KRLS

 

Onda Cero: "Anul·lar Puigdemont"

 

En termes similars als de El Mundoel periodista d'Onda Cero Carlos Alsina ha dedicat el seu monòleg matinar sobre la taula de diàleg, a la necessitat espanyola d'"anul·lar políticament Puigdemont". Segons ell, això és el que es va parlar en les dues hores d'entrevista entre Aragonès i Sánchez. 

"El que no van estar és dues hores dient l'un "autodeterminació, amnistia!" i l'altre "concòrdia, Constitució!" El més probable és que dediquessin les dues hores a comentar el sabotatge puigdemoníac de què ha estat objecte la taula, és a dir, a escorxar l'enemic comú i a pactar la unitat d'acció per anul·lar-políticament, neutralitzar, impedir, que des del sofà de Waterloo els arruïni l'escenari plàcid que, en benefici de tots dos, han dissenyat Pere i Pedro per al que queda de legislatura", afirma.

 

"L'amenaça fantasma sempre és Puigdemont. L'incontrolable, l'agitador, que encara no ha estat jutjat i a qui van amenaçar de resoldre la situació judicial reformant el delicte de sedició però van escollir després deixar-ho com està. Aparcat sense data, com si fos l'ampliació del Prat. Puigdemont, per cert, fa quaranta-vuit hores que està callat. Tic-tac, tic-tac", ha afegit.

I mentrestant, Puigdemont a París

 

Puigdemont ha viatjat aquesta tarda a París, des de Bèlgica, per assistir a l'estrena a la capital francesa del film documental canadenc Avec un sourire, la révolution!’, sobre la reivindicació independentista catalana. Demà es reunirà amb diputats francesos a l'Assemblea Nacional.

Puigdemont París Avec un sourire, la révolution Alay

Avec un sourire la révolution

 

Imatge principal: Carles Puigdemont al Parlament Europeu / ACN