El viatge del president en funcions, Carles Puigdemont, aquest dilluns a Copenhaguen, arriba amb el focus posat sobre el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que podria activar-ne l’euroordre de detenció i entrega. La Fiscalia, de fet, va anunciar ahir que li ho requeriria si es produïa el viatge.

Malgrat això, tramitarà Llarena l’ordre? Segons avança l’ARA, que cita fonts jurídiques, el magistrat del Suprem “difícilment” ho farà.

Això, malgrat que la legislació danesa contempla un delicte semblant al de rebel·lió -amb pena de cadena perpètua revisable- per declarar la separació d’una part del territori estatal. Es compliria així el requisit de “doble incriminació” -delicte a tots dos països- al contrari del que passava amb Bèlgica.

Llarena voldria deixar així “per a més endavant el fet de posar el focus sobre Puigdemont”, per centrar-se ara en avançar en el seu pla d’instrucció.

D’altra banda, altres fonts haurien dit que no hi ha prou temps per materialitzar la sol·licitud de la Fiscalia, tot i que el mateix advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat aquest matí a Catalunya Ràdio que es podria activar l’euroordre “molt ràpid”.