El president a l'exili Carles Puigdemont espera l'euroordre "immediatament" després de la publicació de la sentència del judici al procés. "Estem preparats", ha afirmat en una atenció als mitjans després de participar en la primera reunió de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya d'aquesta legislatura.

Per la seva banda, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba ha avançat que des d'aquesta plataforma convocaran "una acció" a l'Eurocambra quan el Tribunal Suprem resolgui el cas de l'1-O i convidaran els eurodiputats a "formar part" de les concentracions a Catalunya.

A banda de la imminent sentència del Suprem, Riba ha assegurat que la situació dels eurodiputats independentistes electes sense escó a l'Eurocambra "preocupa molt" la plataforma i discutiran aquesta qüestió en futures reunions. Tant Puigdemont, Toni Comín, com el líder d'ERC Oriol Junqueras estan a l'espera que el Tribunal de Justícia de la UE resolgui sobre el seu cas.

En la trobada d'aquest dimarts al Parlament Europeu han participat una vintena d'eurodiputats de fins a cinc grups polítics i provinents d'una desena de països diferents, segons ha explicat Riba.