"Un Estat que tenia com a confident policial el cervell dels atemptats de Barcelona no té límits. Ja sabem que és capaç de tot". Amb aquesta contundència s'ha expressat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una piulada que ha fet des de Brussel·les on s'ha referit a la notícia sobre que el CNI va contactar amb Abdelbaki es Satty, imam de Ripoll (Girona) considerat 'cervell' de l'atemptat a l'agost a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, quan aquest complia el 2014 una condemna a la presó de Castelló per tràfic de drogues.

A més a més, el president ha volgut subratllar que "l'estratègia de la por sempre s'acompanya de violència" tot i que "la nostra estratègia és d'esperança i per tant de pau". Puigdemont ha compartit la exclusiva que va publicar Interviú que assegurava que uns 300 agents de sis unitats d'elit de la policia espanyola i la Guàrdia Civil estaven a punt per assaltar el Parlament per terra, aire i el subsòl amb l'objectiu de detenir el president de la Generalitat en la compareixença del passat 10 d'octubre, en què va deixar en suspens la declaració d'independència i va oferir diàleg al govern espanyol.

No és l'únic que ha denunciat la repressió exercida per part del govern espanyol en les darreres hores, en una línia molt semblant s'expressava aquest divendres la secretària general d'ERC, Marta Rovira. En una entrevista a Catalunya Ràdio va desvelar que l'executiu de Rajoy va amenaçar el Govern que, si seguien amb la via independentista, s'arribaria a un clima de "violència extrema" en la qual ja no es parlaria de "bales de goma" sinó de "bales". 

Per la seva banda, la CUP ha ratificat les paraules de Marta Rovira afegint que la seva formació tenia “constància des de feia molt temps” de les intencions de l’executiu espanyol i els serveis secrets de l’Estat.