El president Carles Puigdemont ha informat, en una piulada, que "Estem disposats a cooperar plenament amb les autoritats judicials belgues després de l'ordre de detenció europea emesa per Espanya". Ho ha escrit en neerlandès, l'idioma cooficial de Bèlgica.

El Ministeri Públic Federal belga ha confirmat que ja ha rebut les cinc ordres de detenció de Puigdemont, Serret, Comín, Puig i Ponsatí. 

Ara falta nomenar un jutge d'instrucció belga, fet que la Fiscalia ha dit que deixa "per demà o dilluns", que un cop actuï pot prendre una decisió en 24 hores, entre dues possibilitats: o no dictar l'ordre de detenció o bé dictar-la però possiblement alliberar els afectats amb certes condicions.

Si el jutge d'instrucció emet una ordre de detenció, l'expedient s'enviarà a un tribunal de primera instància, que tindrà 15 dies per decidir si executa l'ordre de detenció europea.

El ministre de Justícia belga, Koen Geens, va assegurar que el procés podria durar fins a 100 dies, amb els recursos de la defensa.