“Ho hem tornat a fer”, aquest és el resum que ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de la manifestació d’aquesta Diada Nacional. En una breu declaració just després dels parlaments al final de la mobilització, Puigdemont s’ha volgut preguntar: “Què més hem de fer perquè s’entengui bé que el poble de Catalunya vol votar?”

Així mateix, el president ha volgut destacar que la manifestació d’aquest Onze de Setembre ha estat “un cop més, festiva i pacífica, malgrat tots els auguris d’aquells que volien que punxéssim i amb el compromís insubornable amb que els catalans hem decidit encarar la situació: de forma pacífica i insubornable”. “Els carrers s’han comportat com sempre”, ha afegit Puigdemont.

A més, el president ha recordat que “fins a l’últim moment”, el Govern està “obert al diàleg” per negociar la forma de votar dels catalans, ja que "si el Govern espanyol ho vol, nosaltres podem parlar de tot".

Puigdemont ha argumentat que a la manifestació pel 'sí' al referèndum "hi han assistit tot tipus de persones, de diferents punts de Catalunya, de diferents edats i que parlen diferents llengües", pel que ha reiterat: "La gent té ganes de votar".

Avís a Rajoy: Encara són a temps de reaccionar

Tot i que amb cert escepticisme, Puigdemont ha dit al Govern espanyol que encara “són a temps de reaccionar", veient que la gent a Catalunya s’ha comportat com en les últimes diades.

"És molt difícil que puguin canviar ara la seva lògica de pensament únic, segons el qual tot el que ha passat aquí, o no ha passat, o és de gent fanatitzada”, ha lamentat.