Noves reaccions a la informació publicada per ElNacional.cat aquest dilluns sobre l'Operació Catalunya. El president a l'exili i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha reaccionat aquest dilluns a les noves informacions que han sorgit sobre l'Operació Catalunya, que incriminen Mariano Rajoy, publicades per aquest mitjà. En una publicació a X (antic Twitter) Puigdemont afirma que "hi ha hagut una trama criminal arrelada al cor de l’Estat per tal de perseguir i perjudicar persones pel sol fet de ser independentistes". La investigació que ElNacional.cat ha publicat aquest dilluns dels papers de l'Operació Catalunya, que incriminen l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el govern del Partit Popular en la trama parapolicial contra l'independentisme, ha causat una allau de reaccions, i la de Puigdemont és contundent. "Aquesta és la podridura que corca l’estat de dret i que ha permès violacions de drets fonamentals. Però els ha arribat l’hora. Més enllà de donar explicacions, els seus màxims responsables polítics hauran de respondre pels seus crims", afirma.

🔴 Papers Operació Catalunya, DIRECTE | Reaccions als documents secrets que incriminen Rajoy
 

Reaccio Puigdemont operacio catalunya
La reacció de Carles Puigdemont a les noves informacions sobre l'Operació Catalunya / Foto: X

 

Puigdemont reivindica, tal com publicava aquest mitjà aquest dilluns, la implicació de Mariano Rajoy en la denominada Operació Catalunya, i titlla aquest cas com "un crim contra la democràcia". "L’Operació Catalunya no és una fantasia, ni una anècdota. És un crim contra la democràcia comès pel govern de Mariano Rajoy; és l’evidència d’una trama delictiva al vèrtex de la qual hi havia un seguit de “senyors X” dels quals sabrem els noms i els cognoms", resa la publicació.

Junts per Catalunya ha fet públic aquest dilluns, com a recció a aquestes informacions, que demanarà la compareixença de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy a la comissió sobre l'Operació Catalunya del Congrés dels Diputats. Ho ha dit el secretari general del partit, Jordi Turull, després de les informacions publicades per ElNacional.cat, en les quals s'evidencia que l'expresident del PP no era aliè a les maniobres de l'Operació Catalunya. De fet, El Nacional.cat publica documents i àudios i ho valida amb testimonis que formaven part de l'operatiu que demostra que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el mateix expresident espanyol van ordenar iniciar l'Operació Catalunya el setembre del 2012, justament després de la Diada Nacional massiva d'aquell any i després que el llavors president Artur Mas exigís sense èxit a la Moncloa un pacte fiscal per a Catalunya.