La campanya de Junts ha aterrat aquest vespre a Tarragona, l'escenari on es debat un dels pols més intensos per aconseguir esgarrapar diputats. Ho ha recordat el cap de llista de la demarcació, Albert Batet, que ha explicat que, segons les enquestes, balla un diputat que podria garantir la victòria de Junts a TarragonaBorràs ha comparegut a l'acte, per videconferència, per fer una crida als indecisos per impedir una victòria d'un "partit del 155", com va passar fa tres anys, mentre el líder del partit, Carles Puigdemont, ha advertit que diumenge hi pot haver un resultat històric per a aquest partit.

"No ens pot tornar a passar el que va passar el desembre del 2017, a Catalunya no poden tornar a guanyar les forces del 155. No ho podem permetre. Després de 3 anys de repressió és un partit independentista, JxCat, qui ha de guanyar aquestes eleccions", ha advertit Borràs només prendre la paraula.

La presidenciable, que no ha pogut ser a Tarragona perquè aquest vespre intervé al debat de La Sexta, S'ha dirigit directament a aquells que dubten o els que encara s'ho estan pensant per avisar-los que el seu vot "pot ser decisiu perquè JxCat s'imposi al PSC i Salvador Illa" i que "el vot més útil és aquell que no es perd". 

"Lluitar fins a l'últim centímetre"

Puigdemont ha assegurat que diumenge JxCat pot aconseguir un resultat històric  —"un resultat contra tot pronòstic que no s'esperen i que ens mereixem", ha assegurat—, per al qual ha demanat que tothom es mantingui actiu fins al darrer moment, que cap vot no es quedi a casa perquè "els vots a la reserva són com els soldats a la reserva: no guanyen mai cap guerra".

"Encara que ens posin moltes traves, nosaltres no ens rendim mai, plantem cara perquè lluitarem fins a l'últim centímetre de la nostra llibertat, del nostre dret a ser un estat independent", ha garantit.

"El món ha de veure que, malgrat tota l'obstinació de l'estat espanyol per enfonsar-nos, liquidar-nos i dividir-nos —i alguns esforços també des del camp independentista, on no hem estat a vegades prou astuts per mantenir la unitat—, no ens han tombat", ha reclamat.

Puigdemont ha insistit que Junts ve d'una tradició que sempre ha tingut vocació de "pal de paller, generositat, casa gran", de mirada a tot el país, i han sabut construir un "punt de trobada" amb la mirada de tots.

Jordi Sànchez Jordi Turull / Efe

Jordi Sànchez i Jordi Turull, a l'acte central de Tarragona / Efe

Sànchez: "JxCat no claudica"

També el secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha assegurat que Junts "representa la no claudicació", "la gent que no s'aparta quan l'Estat ens amenaça i ens reprimeix".  

Sànchez ha llançat una puntada a ERC i CUP quan ha assegurat que "molta gent s'ha unit, no per defensar la independència, sinó per atacar Junts" i ha retret les ironies que han dedicat al lideratge de Puigdemont o la mateixa Borràs. "Se'ns ha dit que no portàvem programa, que no teníem idees, que no sabíem governar", ha lamentat. 

Batet contra el PSC

El cap de llista per Tarragona, Albert Batet, ha carregat contra el PSC i ha assegurat que "no es mereixen una victòria en aquesta demarcació, perquè el PSC és l'exemple de les oportunitats perdudes", entre les quals ha citat els Jocs pel Mediterrani.

També s'ha referit a la polèmica provocada per la negativa d'Illa a fer-se la PCR al debat de TV3: "Aquest és l'exemple que volem? L'exemple que vol donar?", ha ironitzat. 

Turull i els partits amb fre de mà

Jordi Turull ha mostrat la sorpresa davant del fet que persones que volen representar la mobilització independentista "actuïn més com a fre de mà que com a estimulador". "A partir del 14 de febrer cal una nova embranzida, no una frenada. Un partit polític que vol representar l'independentisme n'ha de ser motor i catalitzador, mai n'ha de ser un fre de mà", ha alertat.

Per tot plegat ha assegurat que Junts vol recuperar l'esperit de l'1-O i representa "no només el vot útil, el vot segur, el que no tira aigua al vi".

 

A la imatge principal, Laura Borràs, des de la pantalla, ha intervingut darrere de Jordi Sànchez a Tarragona / Efe