El president a l'exili Carles Puigdemont ha afirmat aquest dimecres que "el compromís explícit amb la no-violència és l'únic camí" que portarà l'independentisme a la victòria que, segons el seu parer, va començar a forjar-se durant el referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Ho ha dit a través d'un vídeo que s'ha emès en un sopar amb la militància organitzada pel PDeCAT de Barcelona en solidaritat amb els presos polítics i amb els líders polítics exiliats.

El president ha considerat una "provocació" que el Consell de Ministres se celebri a Barcelona, però ha demanat que totes les protestes en contra es facin, sense renunciar a la mobilització i a la fermesa, des del compromís amb el civisme.

Ha lamentat el sacrifici de ser a la presó pel que estan travessant consellers, líders socials i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i ha carregat contra els "jutges prevaricadors" que els mantenen en presó preventiva.

En tractar-se l'acte d'un sopar del PDeCAT de Barcelona, ha lloat especialment el conseller d'Interior Quim Forn, de qui ha destacat el seu compromís polític i el gest de "generositat" quan va acceptar entrar al Govern a les portes del referèndum de l'1-O.

Ha recordat que era el conseller quan es van produir els atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona), i ha considerat que va ser capaç de gestionar amb total solvència una de les "pitjors crisis" a les que es pot enfrontar una societat.