Per petició pròpia, el president Carles Puigdemont ha demanat comparèixer davant del Parlament el pròxim dimarts. Concretament, el cap de l'executiu ha dirigit un escrit a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, sol·licitant la seva compareixença "per tal d'informar sobre la situació política actual", sense cap referència a l'1-O. Ho fa emparant-se en l'article 169.1 del reglament del Parlament. Després de l'acord de la mesa, la presidenta del Parlament ha acordat convocar el ple el proper dimarts a les sis de la tarda, amb la compareixença del president com a únic punt de l'ordre del dia.

Aquesta petició té lloc després de la suspensió del Tribunal Constitucional, que en base a un recurs d'empara presentat pel PSC va deixar sense efecte l'acord de la Mesa del Parlament d'aquest dimecres. Aquest òrgan va fixar per al dilluns 9 d'octubre la compareixença de Puigdemont en el ple, com a únic punt de l'ordre del dia, en base a l'article 4 de la llei del Referèndum. El president havia d'abordar els efectes i conseqüències del referèndum de l'1 d'octubre.

Després de la petició del president Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat una reunió extraordinària de la Mesa i la Junta de Portaveus, que ha aprovat la seva compareixença.

 

WhatsApp Image 2017 10 06 at 17.22.25 (2)

Suspensió notificada

Amb molta diligència, els membres de la Mesa del Parlament han rebut aquest divendres la notificació del Tribunal Constitucional de la suspensió del ple previst pel dilluns (que finalment no tindrà lloc). Així ho han confirmat els mateixos membres notificats. "Notificada que el TC ha acordat que se suspengui el ple acordat per la Junta de Portaveus, i advertida de les conseqüències d'exercir les meves funcions", ha escrit la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, en una piulada.