El president a l'exili, Carles Puigdemont, i l'exconseller Toni Comín han enviat una carta a la secretària general de la Comissió Europea, Ilze Juhansone, per denunciar que hi ha quatre funcionaris espanyols que treballen a les institucions de la Unió Europea que estan impulsant una carta contra l'amnistia on busquen pressionar Didier Reynders (comissari de Justícia) i Vera Jourovà (comissària de Valors i Transparència) perquè actuïn contra aquesta llei. La missiva de Puigdemont i Comín també va adreçada al director general d'Agricultura i al director de l'Agència Executiva Europea d'Investigació, ja que alguns dels funcionaris que signen la carta contra l'amnistia formen part d'aquests organismes.

En el text, els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín detallen que els signants d'aquesta carta contra l'amnistia "utilitzen tots els conceptes i redacció habitual dels partits de l'oposició espanyols, inclosos els del partit d'extrema dreta Vox". També ambdós refereixen al document dirigit a Juhansone que alguns dels promotors de la carta contra la llei acordada amb el PSOE estan "vinculats a Ciutadans". Puigdemont i Comín indiquen que "malgrat que admeten que la carta que envien 'és excepcional en el marc del desenvolupament' de les seves funcions com a funcionaris de la Unió Europea, la carta té un component polític molt alt". En aquest sentit, sostenen que aquests treballadors de les institucions comunitàries europees "no han fet honor als seus càrrecs" i, per això, creuen que "la Comissió hauria de tractar la carta contra l'amnistia que han enviat com una elusió de l'Estatut dels Treballadors de la Unió Europea i actuar en conseqüència". En concret, fan referència a un possible incompliment del paràgraf 1 de l'article 11 de l'estatut dels funcionaris i les condicions de treball dels funcionaris de la Unió Europea, que estipula que un treballador del marc comunitari "ha de dur a terme les tasques que tenen assignades de manera objectiva, imparcial i mantenint el seu deure de lleialtat a la Unió Europea".

 

Manifestacions violentes a Madrid i Barcelona

La carta que Carles Puigdemont i Toni Comín afegeix que els signants del text contra l'amnistia dirigit a Reynders i Jourovà "mencionen el comunicat del Consell General del Poder Judicial" i que utilitzen "els mateixos arguments que l'espectre conservador espanyol, que ha estat organitzant darrerament manifestacions violentes a Madrid i Barcelona demanant, entre altres coses, l'assassinat d'opositors polítics i la supressió total de l'autonomia de Catalunya".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!