El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assistit aquesta tarda a la seu del PSC com a gest de condol per la mort de l’exministra socialista Carme Chacón.

Puigdemont ha lamentat la seva mort “massa prematura” i ha volgut deixar constància del respecte del Govern cap a la que va ser la primera ministra de Defensa d’Espanya. Durant la seva estada a la seu dels socialistes, el president ha escrit en el llibre de condolences i ha agraït a Chacón la seva “dedicació des de la lleialtat a les conviccions”.

“Més enllà de les diferències, hi ha un reconeixement a les persones que ens han servit de manera honesta i entregada”, ha assegurat el president, acompanyat de la consellera de Presidència, Neus Munté.

Durant tot el dia han anat desfilant per la seu representants d’institucions i dirigents de diversos partits polítics. El ministre d’Economia, Luis de Guindos; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; o la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’han acostat a la seu de Nicaragua per mostrar el seu suport als socialistes.

També hi ha assistit el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa; el líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell; i el president del PP català, Xavier García Albiol.