El president, Carles Puigdemont, ha advertit a les institucions europees que a la concentració que es va viure aquest dijous a Brussel·les es manifestaven ciutadans europeus, i que l'independentisme "persistirà" cada cop que tingui oportunitat. "Fins que s'entengui que els ciutadans europeus que vivim a Catalunya també tenim drets", ha advertit.

El candidat de Junts per Catalunya ha comparegut aquest migdia en roda de premsa a través d'una pantalla a la seu de la candidatura per presentar el programa de govern electrònic i ha fet una valoració de la manifestació que es va viure ahir a la capital belga.

Ha tret ferro a les declaracions públiques dels responsables de les institucions europees i ha assegurat que l'interessa més les opinions que expressen portes endins. "Si els catalans persistim és impossible que no entenguin que la realitat va per damunt dels prejudicis", ha assegurat.

El president ha pronosticat que tot i l'aplicació del 155, la guerra econòmica i les persecucions que pateix, l'independentisme el 21-D demostrarà que persisteix i que ho farà cada vegada que tingui oportunitat.

"Si algú de la Comissió Europea pensava que la posició que defensa el Govern de Catalunya és d'una banda de criminals, ahir va poder veure que la manifestació més gran de la historia de Brussel·les és molt rar que vingui a defensar una banda de criminals", ha ironitzat.

Hi haurà ampliació