El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat a la filtració de nous àudios enregistrats per l'excomissari del Cos Nacional de Policia José Manuel Villarejo i publicats aquest dilluns per El Món en els quals ell, Eugenio Pino, exdirector adjunt de la Policia (DAO) i Agustín Linares, referent al Cos Nacional de la Policia i mentor de Villarejo, conjuren l'Operació Catalunya per reprimir l'independentisme català, el qual estan convençuts que guanyaria en un referèndum d'autodeterminació. En un breu missatge a Twitter, el president del Consell de la República ha opinat que el cas deixa en evidència la contradicció entre el fet que la policia espanyola "buscava sediciosos" entre el moviment independentista per antagonitzar-los, mentre "els sediciosos eren ells, conspirant per alterar el sistema", ha denunciat en una piulada.

TUIT carles puigdemont sedicio cdr
Captura de pantalla de la piulada del president Puigdemont

Carles Puigdemont reacciona als nous àudios de l'Operació Catalunya

El president Carles Puigdemont ha escrit a Twitter: "Buscaven sediciosos entre l’independentisme i els sediciosos eren ells, conspirant per alterar el sistema democràtic i impedir acords polítics. No passarà res, Espanya protegeix els seus", ha assegurat. Per últim, Puigdemont ha denunciat un altre element irònic del cas: "Si fossin un CDR preparant una manifestació, ja estarien detinguts", ha retret.

Nous àudios de Villarejo sobre l'Operació Catalunya

El 27 de setembre de 2012, en un restaurant de Madrid, es van trobar José Manuel Villarejo, excomissari de policia, Eugenio Pino, exdirector adjunt de la Policia (DAO) i Agustín Linares, referent al Cos Nacional de la Policia i mentor de Villarejo. En aquell dinar, va néixer el germen del 'Projecte Barna' que va evolucionar fins a convertir-se en l'Operació Catalunya. A través de noves gravacions de Villarejo que ha publicat El Món, han vist la llum els detalls de com va començar l'Operació Catalunya. Aquell dinar, els tres implicats van parlar sobre la seva preocupació per l'escenari polític a Catalunya. Cal recordar que tot plegat succeeix després del primer 11 de setembre en què es va viure una manifestació massiva convocada per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). A més, poc abans també hi havia hagut una reunió fallida entre Mariano Rajoy i Artur Mas. De tot això i més parlen els tres integrants de la trobada sent gravats. Sota l'atenta escolta d'una gravadora, tots tres plantegen fer alguna cosa davant dels canvis polítics a Catalunya i la suposada "indefensió" del govern espanyol. Comença així el "Projecte Barna", que acabaria sent l'Operació Catalunya. Però, quines van ser les primeres passes? Des d'aquest dinar es comencen a generar informes i organitzar trobades amb altres actors voluntaris a sumar-se a la lluita contra el procés.