Les gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo que recullen algunes de les seves converses amb el periodista Antonio García Ferreras protagonitzen l'actualitat d'aquest diumenge, després que es publiquessin la nit del dissabte. En les converses entre els dos es plasma com Ferreras desconfia de la informació sobre un presumpte compte de Pablo Iglesias al Carib, però pel seu efecte a Eduardo Inda s'hi va acabar fent ressò. És a dir, el presentador de Al Rojo Vivo va accedir a donar veracitat a una informació, que havia estat elaborada per malmetre la imatge de Podemos, basant-se en la seva relació amb Inda. Diversos polítics han denunciat els fets, inclòs el president a l'exili Carles Puigdemont, qui ha afirmat: "és tot un sistema comunicacional al servei de la claveguera". 

A través de les seves xarxes socials, Puigdemont ha remarcat que ningú s'hauria de sorprendre per la informació i ha afegit: "No és Ferreras només". Conclou la seva valoració afirmant: "Per això sempre he desconfiat d’aquells independentistes que els obren la porta perquè distribueixin millor les seves deixalles fins a les nostres llars".

TUIT  Puigdemont audios villarejo i ferreras

Reaccions des de Podemos

Puigdemont no ha estat l'únic en reaccionar a la nova filtració d'àudios de Villarejo. Aquest diumenge, la formació morada ha fet una sèrie de tuits en què titllaven el periodista de "pota mediàtica de les clavegueres". "Antonio García Ferreras va donar una informació falsa contra nosaltres i Pablo Iglesias, sabent que va ser mentida. Per què? Perquè Eduardo Inda és el seu 'germà'. És així el seu periodisme", ha declarat el partit. 

Dues de les figures més destacades del partit, Ione Belarra, ministra de Drets Socials, i Irene Montero, ministra d'Igualtat, també han dit la seva a les xarxes. "Ferreres va difondre informació falsa sobre Pablo Iglesias i Podemos sabent perfectament el que feia", ha subratllat Belarra, qui ha afegit Mai sabrem qui hagués governat Espanya l'any 2016", època en què la formació morada tenia grans perspectives a les enquestes electorals i en què va sortir aquestes informacions que finalment s'ha demostrat falses. 

Per la seva banda, Montero ha assegurat que contra Podemos "tot val". "El mal és irreparable, però és urgent cuidar la nostra democràcia i depurar responsabilitats als braços polítics, judicials, policials i mediàtics de les clavegueres de l'Estat", ha tuitat. 

El principal afectat pels fets ja es va pronunciar el dissabte a la nit quan es van fer públiques les gravacions. Pablo Iglesias va lamentar com va intentar explicar a Ferreras que la publicació d'Inda era falsa, però el presentador li va respondre que confiava en la paraula d'Inda."El que jo no sabia és que parlant amb Villarejo ell tenia clar que era mentida", va relatar i va qüestionar el periodisme de Ferreras.