El president a l'exili i candidat de Junts, Carles Puigdemont, ha apuntat avui que si aconsegueix la investidura té intenció d'incorporar al seu Govern Anna Navarro, empresària i número dos de la candidatura amb què concorre als comicis del 12-M. L'empresària, que ha desplegat la major part de la seva carrera als Estats Units, ha deixat clar la seva disposició a fer aquest pas assegurant que tot i no ser una professional de la política sí considera que la seva experiència podria servir per "un govern que funcionés millor".

De fet, Puigdemont ha explicat que havia incorporat Navarro a la seva candidatura després d'analitzar les mancances de l'administració de la Generalitat i els reptes de Catalunya com a país. "Vaig pensar que un perfil com el teu, una trajectòria com la teva, ens aniria molt bé al Govern", ha afegit.

Català a Google i Spotify

La número dos de la llista de Junts, va ser escollida el 2020 com la dona més influent del món en l'àmbit de la tecnologia, segons Analytics Insight, una publicació de referència dels Estats Units en Intel·ligència Artificial i Big Data. Ha estat precisament la seva experiència en aquests camps el que ha ocupat bona part de la conversa entre els dos candidats, durant la qual ha explicat el seu paper en la inclusió del català a Google o a Spotify.

En una conversa centrada en la dinamització econòmica, la número dos de la candidatura de Junts s'ha referit als entrebancs que la burocràcia representa per a la iniciativa empresarial a Catalunya, les limitacions que pateix l'aeroport del Prat o a les necessitats de millorar l'educació i la formació professional, a més de subratllar que la llengua no ha de ser cap barrera per al dinamisme econòmic del país.

Després d'intercanviar parers sobre aquestes qüestions, Puigdemont ha mostrat la confiança que Navarro estigui disposada a aportar la seva experiència al futur Govern. "Que ens puguis aportar aquesta mirada, aquest privilegi de poder tenir la teva expertesa al servei activar coses que s’han d’activar. Hem d’influir en aquest moment fundacional de tantes coses", ha reblat Puigdemont que ha assegurat que la propera legislatura ha de representar un "canvi profund en algunes coses que es poden canviar" pel que fa el funcionament de l'Administració.

"Quantes vegades t'han preguntat: on t'has ficat?", li ha preguntat amb ironia Puigdemont només començar la conversa. "Potser dos cops al dia", ha replicat, la candidata que, amb tot, ha subratllat el seu convenciment en el pas que ha fet per entrar a la política.

La conversa, amb la qual Navarro s'ha estrenat a la precampanya, s'ha produït a Perpinyà i ha estat difosa per Junts a través de les xarxes socials.