El president Carles Puigdemont ha sortit en defensa de la proposta que han fet els presos polítics Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, i també el conseller a l'exili Lluís Puig, per tal que el PDeCAT es dissolgui en un JxCAT sense quotes de partit. Puigdemont ha deixat clar el posicionament, pocs minuts després que l'executiva del PDeCAT hagi desestimat aquesta proposta.

Des de fa anys que tinc molta proximitat política i personal amb els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Lluís Puig. Avui encara més. El que han proposat mereix l’aplaudiment, per la seva responsabilitat i empatia en un moment decisiu per al nostre espai polític", ha indicat el president a l'exili amb rotunditat.

"Inclusió i no pas rebuig; aquesta és la tradició de la qual venim, que hem compartit en els moments bons i en els dolents. I que continuarem compartint amb tota aquella gent que vulgui sumar sense exclusions. Gràcies per la vostra generositat i saber fer!", ha afegit.

La proposta dels consellers des de Lledoners i l'exili, avançada per aquest diari, planteja una confluència de la formació que va substituir CDC amb la Crida que presideix el també pres polític Jordi Sànchez a JxCat, que es constituiria com a "moviment polític sense quotes ni vetos". El PDeCAT, en canvi, reclama repartir-se els càrrecs amb una fórmula de coalició.