El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat aquest divendres reunir-se amb el líder del PP català, Xavier García Albiol, i així li ho ha comunicat en una carta enviada al popular. Puigdemont recalca que accepta aquesta reunió -proposada per Albiol fa dos dies a través també d'una carta-, malgrat les "clares manques de respecte" que el líder popular ha mostrat cap a la majoria parlamentària sobiranista.

El president accepta reunir-se amb el diputat popular però no dins del termini que li demanava Albiol: Puigdemont ha fixat la cita per a "la segona quinzena del mes d'agost", mentre que el líder del PP volia que fos a la primera.

El president també ha retret a Albiol que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no accepti reunir-se amb ell per abordar el referèndum de l'1 d'octubre i d'altres temes d'interès per a la Generalitat. "Porto mesos, des del gener passat, esperant que el president del Govern espanyol tingui amb mi la mateixa consideració que vostè amablement em demana i que es mereix que jo li dispensi", conclou.

Puigdemont anticipa a Albiol que vol parlar de "la fractura" que va generar el Tribunal Constitucional amb la sentència sobre l'Estatut i que, segons lamenta, obliga els catalans a aplicar una norma que no és la que van votar en referèndum.

"Plenament legal"

Mentre Albiol advertia a la seva carta de les greus conseqüències d'organitzar un referèndum, Puigdemont li replica en la seva que la votació de l'1 d'octubre és "plenament legal i plenament legítima".

"El fet que no hagi pogut ser acordat amb el Govern central, tal com hagués desitjat, no l'invalida" com a mecanisme per conèixer la posició dels catalans sobre la independència de Catalunya.