El cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha advertit que els partits del 155 "comencen a actuar a la desesperada" i "ensenyen les seves cartes" perquè després d'enviar polítics i líders socials a la presó i a l'exili i després d'actuar amb violència per evitar l'1-O les enquestes no els donen la victòria.

En una intervenció a un míting a Tortosa des de Brussel·les, el president s'ha referit, sense citar-lo explícitament, a l'ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que ha ordenat la Guàrdia Civil que investigui l'anomenat comitè estratègic de la independència, i ha ironitzat sobre la voluntat dels unionistes: "Doncs ara posarem tota una generació de polítics a la presó, a veure si així, empresonant els responsables dels partits polítics, tots els reposables de les organitzacions, tots aquell que van passar per allà i pensant que vivia en democràcia".

Puigdemont ha advertit que volen posar a la presó tothom qui "passava per allà" i que ho faran si no hi ha una victòria de les forces independentistes el 21-D. "Perquè esperen que les urnes els donin aquest permís", ha assegurat. 

Lleixes buides de Sixena

El candidat de JuntsxCat ha insistit també a denunciar el trasllat de les obres de Sixena que hi havia al museu de Lleida i ha assegurat que "el programa de govern del tripartit de la por, del 155" queda reflectit en la imatge de les "lleixes buides" que han deixat avui les obres a les sales del museu.

"En aquestes lleixes on silenciosament durant anys amb esforç hem anat desant les nostres aspiracions com a poble", ha retret: "Ens volen buidar la nostra cultura, el nostre patrimoni, el que som i el que volem ser".

Puigdemont ha denunciat que no es van atrevir a treure res, mentre eren al palau de la Generalitat, i que "han necessitat un porter que els obri la porta als agents del 155". En aquest punt ha assenyalat de nou directament el PSC i el seu alcalde a Lleida, Àngel Ros. "El conseller Puig ha demostrat que és més capaç ell defensar la cultura atlana i Lleida des de Brussel·les, que Ros assegut a la seva poltrona de la paeria, representant al senyor Rajoy".

Abans de començar l'acte, el candidat ha volgut tenir un record al conseller Joaquim Forn que avui hauria de celebrar amb la seva esposa els 25 anys de casat i que no ho podran fer perquè continua a la presó.