El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha reclamat un govern espanyol que acabi el Corredor Mediterrani, una infraestructura que ha titllat de "fonamental" per a Espanya perquè "n'afecta més del 50% real d'Espanya". En aquest sentit, ha dit que és un fet "ruïnós, tant des del punt de vista econòmic com social" que la Comunitat Valenciana "no estigui unida" amb Catalunya. "No podem esperar més", ha manifestat.

Ha destacat que la Comunitat Valenciana està "liderant" el Corredor Mediterrani per la "magnífic" feina que estan desenvolupant les associacions empresarials i "especialment l'AVE (Associació Valenciana d'Empresaris)".

Puig s'ha pronunciat així, en consideració als mitjans, al terme de l''Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani i Segona Revisió Semestral', al qual han assistit en la Institució Firal Alacantina (IFA) uns 1.500 empresaris de tot l'arc mediterrani.

Sobre això, ha destacat el "magnífic" treball que s'està realitzant des de l'empresariat i ha considerat que actes com el d'aquest dijous donen "més potència a una reivindicació fonamental per al futur del país". "És cert que és una infraestructura que hauria d'anar més ràpida, però en els propers mesos n'hi haurà una avanç substancial entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, perquè l'espai Vandellós suposa mitja hora que s'aconseguirà escurçar", ha expressat.

Qüestionat sobre si considerava que el Corredor podria estar acabat el 2025, Ximo Puig ha incidit que es pot continuar "insistint" perquè la reivindicació d'"aquest moviment" és un impuls "necessari" perquè permet "revisar com van les coses".

"Per això crec que l'últim govern s'ha pres molt més seriosament aquesta qüestió i la mateixa presència del secretari d'Estat --Pedro Saura--, ho ha explicitat i sobretot el coordinador del Corredor que és Josep Boira, que és valencià i està fent una feina important", ha opinat Puig.

Clam empresarial

Entre els empresaris presents a l'acte hi havia el president de Mercadona, Juan Roig, que ha lamentat la mala situació de les infraestructures ferroviàries al Corredor Mediterrani i ha dit que "no pot ser que de València a Barcelona tardem tres hores i mitja amb tren".

Per la seva part el president de l'AVE, Vicente Boluda, ha advertit que el Corredor Mediterrani "s'està construint però va molt lent", per la qual cosa "no podem estar completament satisfets".