Sota el lema “Democràcia sense mentides”, el PSOE ha posat en marxa aquest dimecres una pàgina web de fact cheking. El motiu és el de destapar i "desmuntar" les “mentides” de la dreta, i més concretament dels seus líders Pablo Casado i Albert Rivera. “En aquesta precampanya la dreta està utilitzant la mentida com a única proposta i argument”, ha criticat el portaveu adjunt al Congrés Felipe Sicilia. “Davant d’això, he cregut oportú que els ciutadans puguin veure amb dades que són falsedats”.

En el moment de presentar-la en societat aquest dimecres, l’espai habilitat dins la pàgina web del PSOE contenia quatre “mentides” de la dreta. Tres són de Casado, quan diu que amb Sánchez es destrueixen 6.800 llocs de feina al dia, quan sosté que “sempre hi ha hagut debats cara a cara en democràcia” o que “les primeres alcaldesses de grans ciutats van ser del PP, com a València”. També n’hi ha una de Rivera, on els socialistes li rebaten que al PSOE sí que se celebren primàries per escollir el candidat a la presidència del govern espanyol.

psoe web mentides dreta

Segons ha explicat Felipe Sicilia, compten amb personal de Ferraz pels aspectes tècnics i un grup treballant en la documentació. “Les mentides que llancen el PP i Ciutadans són tan simples que es poden desmuntar d’una manera bastant fàcil”, ha admès el dirigent socialista. No ha descartat que també serveixi per desmentir mentides de Vox i de “qualsevol partit” que vagi contra el PSOE.

Pel que fa als possibles debats electorals a la televisió, ha assenyalat que encara som en precampanya i que “la desesperació de Casado i Rivera no marcaran l’agenda del PSOE". També els ha retret que estiguis “disposats a festejar” amb un Vox que parla del dret a tenir armes a casa per part dels ciutadans.

Llaços grocs

Pel que fa a la polèmica dels llaços grocs als edificis de la Generalitat, Sicilia no ha volgut avançar escenaris. Malgrat tot, ha demanat al president Quim Torra que acati les decisions de la Junta Electoral Central. “Com totes les administracions, la Generalitat ha de complir i acatar el que decideixi la JEC”, ha dit.