El Grup Parlamentari Socialista i el Grup d'Unidos Podemos han registrat una petició de compareixença urgent del ministre d'Economia, Luis de Guindos, en el ple de la Cambra Baixa perquè doni explicacions sobre la decisió de l'executiu de proposar com a director executiu del Banc Mundial l'exministre d'Indústria José Manuel Soria, que va dimitir després d'aparèixer en els papers de Panamà.

En la petició registrada aquest mateix matí per les dues formacions se sol·licita la compareixença de De Guindos "per explicar la proposta del govern espanyol per al nomenament, com a director executiu en el Banc Mundial, de José Manuel Soria, que va haver de dimitir com a ministre d'Indústria, Energia i Turisme després de fer pública la seva implicació en societats radicades en paradisos fiscals".

El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha qualificat a Twitter aquesta proposta com una "vergonya" després de conèixer divendres la proposta de l'executiu, mentre que el portaveu al Congrés i secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, va censurar aquest "premi" a l'exministre.

"Soria: d'ocultar comptes a Panamà a alt càrrec del Banc Mundial. Exigim compareixença de De Guindos al Congrés", va escriure divendres a la nit la formació a Twitter sota l'etiqueta '#PuertasGiratorias' i després d'un tuit en què recorda que aquest lloc estava remunerat el 2015 amb un sou de 226.000 euros a l'any, lliures d'impostos, gairebé 620 euros al dia.