Divendres 11 d'agost podria ser perfectament el dia de la marmota. El PSOE i les negociacions per controlar el Congrés protagonitzen les portades dels diaris amb el permís també de l'Equador, on dijous van assassinar el candidat a la presidència Fernando Villavicencio. Espai també en alguns diaris per la situació de la Lliga espanyola, més austera i sense poder competir amb les grans lligues. En aquest sentit, El País, destaca en portada les dues coses: "El asesinato a tiros de un candidato sacude Ecuador", "El PSOE acelera la negociación con ERC para atar la Mesa del Congreso". Espai també per a la situació del Níger. "África occidental opta por la diplomacia ante los golpistas de Níger".

el pais 11 agost

El Mundo també opta per donar protagonisme i afegir pressió al PSOE i el seu estira-i-arronsa amb l'independentisme i les suposades concessions. "El PSOE inicia las cesiones al soberanismo para controlar el Congreso". A Vox tot trontolla i també surt reflectit a la portada del diari espanyol. "La renuncia del sustituto de Espinosa agranda la crisis interna de Vox". El "Ecuador: atentado electoral para asfixiar la democracia". Una altra casuística que ressalten en portada una problemàtica d'Espanya i l'atur. "Dos de cada 10 españoles graduados tardan más de tres años en encontrar empleo".

el mundo 11 agost

Per la seva banda, el diari ABC destaca que "El PSOE intenta recuperar en el Supremo el escaño perdido para evitar depender del 'sí' de Junts. Insiste en recurrir contra la Junta Electoral para tratar de arrebatar un diputado al PP que le permitiría gobernar con la abstención de los de Puigdemont". Lloc també a la portada per a l'"Ecuador, Estado fallido. El presidente Lasso declara el estado de excepción tras el asesinato de Fernando Villavicencio, el candidato presidencial que basó su campaña en la denuncia de los lazos políticos y judiciales con el narcotráfico".

abc 11 agost

La Razón destaca en portada i en primeríssim primer pla l'onada de calor. "Ola de calor muy extendida y con noches tórridas"; "'Operación "salida": Vox evocando al hundimiento de Ciudadanos'"; "Ecuador en estado de excepción tras el asesinato de Fernando Villavicencio". Es fa ressò de la notícia: "San Sebastián, Barcelona y Madrid, las ciudades más caras para vivir".

la razon 11 agost

Paral·lelament, La Vanguardia destaca també l'estat d'excepció decretat a Equador després de l'assassinat al candidat de presidència. "Estado de excepción en Ecuador por el asesinato de un candidato presidencial"; "ERC garantiza el apoyo al PSOE para que presida el Congreso"; "El precio de la gasolina en España sube al nivel del verano del año pasado".

la vanguardia 11 agost

El Periódico destaca també la situació a l'Equador: "Asesinado un candidato a la presidencia de Ecuador"; "La policía tailandesa encuentra en el móvil de Sancho amenazas de muerte de su víctima"; "ERC vincula una Mesa progresista en el Congreso con el diálogo con Catalunya": "La familia de un fallecido en el geriátrico Aragó clama contra su "impunidad""; "El 10% del Bicing eléctrico está bloqueado cada día en Barcelona"; "Peligra la candidatura de la rumba catalana a la Unesco": "La Liga comienza sin ningún fichaje de renombre".

el periodico 11 agost

El Punt Avui constata que "Som gairebé 8 milions". Catalunya suma un total de 7.977.132 residents, un 0,51% d'augment. L'augment se sustenta sobretot en població estrangera. 

el punt avui 11 agost

L'Ara, per la seva banda, destaca el titular principal "ERC obre la porta a participar a la Diada de l'ANC". Marta Vilalta considera que la convocatòria d'aquest no és "hostil" com la del 2022. La fotografia de portada és per l'aigua i els gelats contra la calor. 

ara 11 agost