La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha assegurat que tots els senadors socialistes i els del PSC, inclòs José Montilla, busquen que aquest divendres no hi hagi necessitat de votar les mesures de l'article 155 de la Constitució, perquè abans Carles Puigdemont hagi convocat eleccions.

Lastra, després de la reunió de més de dues hores que ha mantingut amb el grup del PSOE al Senat, ha insistit que, si Puigdemont dissol el Parlament i convoca eleccions dins de "la normalitat democràtica i l'ordre constitucional", no hi hauria "base jurídica" per aplicar el 155, i que "així es diu també a l'acord del Consell de Ministres". En aquesta línia ha afegit que l'expresident de la Generalitat i senador socialista, José Montilla, tampoc n'està d'acord. 

"La posició del PSC és pública i notòria, la coneix tothom. El que insten el PSC i el PSOE és a Puigdemont que no activi el 155. Em consta que el senador Montilla, com tot el PSC, està en això", ha assenyalat després de posar en valor el "tancament de files" de tots els senadors socialistes amb la direcció del partit.