Qui és el tal ‘Alberto’ que apareix a la interlocutòria del passat 7 de febrer sobre el cas Koldo? Es tracta d’algú que, segons el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno, hauria intermediat per organitzar una trobada a Génova 13 entre implicats a la trama del cas de l’exassessor de José Luis Ábalos i Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés i un dels homes de confiança d’Alberto Núñez Feijóo. Així, el PSOE demana explicacions al líder del PP sobre la identitat d’aquest tal ‘Alberto’, amb l’esperança que hi hagi alguna cosa més que una mera coincidència en el nom de pila de l’implicat. "El dia 2 de desembre de 2023, Juan Carlos Cueto va aconseguir contactar amb Koldo, qui el va informar que li acabaven de trucar i que havia quedat amb Miguel Tellado i ‘Alberto’ l'endemà", assenyala la interlocutòria.

Cal dir-ho tot: la Guàrdia Civil conclou en la seva investigació que la trobada a Génova 13 no ha estat "contrastada", i que tant Tellado com Feijóo van estar el dia 10 de gener (dia de la suposada reunió a la seu del PP) en un Ple del Congrés dels Diputats. És més, la investigació sí que informa sobre una reunió aquell dia entre Koldo García i José Luis Ábalos al reservat de la marisqueria 'La Chalana' de Madrid. 

Sigui com sigui, és per aquesta informació que aquest dijous membres del PSOE han fet rebotar les esquitxades del cas Koldo cap al PP. Ha estat el portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés, Patxi López, qui ha demanat a Miguel Tellado que “es fiqui el dit a l’ull” quan vulgui assenyalar de forma “maliciosa” membres del PSOE en la trama Koldo. També Santos Cerdán, secretari d’Organització dels socialistes, en la seva arribada al ple, ha manifestat davant dels periodistes que l’esperaven als passadissos del Congrés, que té dubtes sobre la identitat d’aquest tal ‘Alberto’ del PP.

La vicepresidenta primera del govern espanyol i número dos del PSOE, María Jesús Montero, també ha disparat contra la coincidència el nom de pila d’aquest tal ‘Alberto’ amb el líder del PP; i ha lamentat que el nom de Miguel Tellado també aparegui en el cas Koldo. Ha aprofitat per recordar l’enorme llegat de causes relacionades amb la corrupció que envolten al PP. I ha destacat que mentre els populars destrueixen proves “a martellades”, els socialistes fan fora Ábalos del partit i presenten comissions d’investigació al Congrés per esclarir qualsevol responsabilitat en aquesta trama. 

Miguel Tellado ho nega

Per la seva banda, Miguel Tellado assegura que no ha tingut mai contactes amb Koldo García. Preguntat per aquesta qüestió als passadissos del Congrés, ha negat rotundament haver tingut cap conversa amb l’exassessor d’Ábalos. “Jo no m’he reunit mai amb cap membre de la trama”, ha assegurat; per carregar posteriorment d’ironia la seva defensa: “Amb Francina Armengol a la Junta de Portaveus i amb José Luis Ábalos i Santos Cerdán al ple del Congrés, aquesta és tota la meva relació amb els membres de la trama”.

Així, Tellado ha afegit que qui hauria de donar explicacions és Pedro Sánchez, després que El Confidencial hagi publicat que la parella del president del govern espanyol, Begoña Gómez, “ha tingut relació amb membres de la trama”. El diari informa que l’any 2020, Gómez es va reunir amb el comissionista del Ministeri de Transports i investigat en l'operació batejada com a Delorme, Víctor de Aldama, i el conseller delegat de Globalia —propietària d'Air Europa— per presentar-li noves oportunitats de negoci i comptar amb el seu suport.

De fet, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha sostingut aquest dijous en roda de premsa que és “indecent” que el PSOE demani explicacions sobre quelcom que “no va passar” i que és “absolutament fals” i sobre unes converses que apareixen al sumari “després que els que estan imputats fossin perfectament conscients que estaven sent investigats”. Sobre una suposada cita a la seu del PP, ha replicat que aquell dia, el 10 de gener al matí, s’estava celebrant un ple del Congrés al Senat “davant dels ulls de tot el Grup Socialista”. “Bessons no en tenim”, ha reblat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!